Loading...

Néptáncgála

A Magocskák Alapítvány és a Balatonalmádi Néptáncműhely közös CSSP-NEPTANC-2018-0818 sz. pályázatuk keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott néptáncgálát tartottak 2019 június 2.-án a balatonalmádi "Magtár" közösségi térben. A jó hangulatú, látványos néptánc eseményen a Balatonalmádi Néptáncműhely ifi-felnőtt valamint a Magocskák, Kökörcsin és Gurgolya csoportjai több, mint száz fő néptáncos növendékkel mutatkoztak be.

A rendezvény egyik célja az elmúlt hónapok felkészülése eredményének bemutatása volt a szülők, rokonok és az érdeklődők számára.

A rendezvény másik célja volt, hogy a kicsik megérezzék a nagyok nagy, baráti, táncos közösségébe való tartozás örömét és büszkeségét amit az el-elcsípett gyermekmondatok igazoltak:

"Gyönyörűen táncolnak a nagyok és mi is oda fogunk tartozni!"

A közösségbe tartozás lehetősége a gyermek és ifjúkor egyik legnagyobb ajándéka. Egy néptánccsoport a serdülő és felnőttkorba való átlépés kiegyensúlyozott, baráti támogatást nyújtó, segítő közege. Az összetartozás, a mozgás, a tánc komoly felkészülést igénylő bemutatásának öröme és igénye Balatonalmádiban megvalósíthatta az apró gyermekkortól az agg korig tartó néptánctanulás lehetőségét öt korcsoportban, melyből négy korcsoport a gálát szervező ünneplő Balatonalmádi Néptáncegyüttes.

Az ifi-felnőtt csoport férfi és női táncosai "antik" vagy az eredeti viseletek alapján varratott igényes, pompás népviseletekben léphettek fel a minisztériumi támogatás segítségével. Az eredetihez megszólalásig hasonló látványos uszódi viseletek aratták talán a legnagyobb sikert. A gyermekek idén még kölcsönzött ruhákban táncoltak, ők jövőre kapnak az együttestől fellépőruhákat.

Szeptembertől várjuk a Magocska csoportot elhagyó első osztályosokat a Kökörcsin csoportunkba szerdánként 16:30 tól és péntekenként is előreláthatólag 16:30-tól a Leader hagyományőrző házba, a Balatonalmádi-Vörösberény, Ady u 2.-be.

  • Magocskák - Néptáncgála
  • Magocskák - Néptáncgála
  • Magocskák - Néptáncgála
  • Magocskák - Néptáncgála
  • Magocskák - Néptáncgála