Loading...

Gyereknap az óvodában

Az ovis gyereknap felhők árnyékában kezdődött, de felhőtlen jókedvvel zajlott május 25-én mindkét óvodánk udvarán.

Az immár szokásos koncertet idén az Aranykapu Zenekar adta Töreky Zsuzsival, Kiss Krisztiánnal és Lőrincz Tamással, melyet Balatonalmádi Város Önkormányzata és alapítványunk közösen finanszírozott. Üde és lágyan csengő hangon, gyerekfülekbe könnyen belemászó játékos dallamokkal varázsoltak újjá népdalokat és régi gyerekdalokat, és közös játékra hívták a kicsiket és szüleiket. Sütöttünk sajtos pogácsát, etettünk gólyát, előcsalogattuk házaikból csigabigáékat és az óvó nénik segítségével az egész ovi népe tekergő óriáskígyóvá változott, miközben az Aranykapu Zenekar húzta a talpalávalót.

A koncert után következtek az udvari játékok, színes-izgalmas kézműves- és ügyességi feladatok, az éhes szájaknak pedig odaadó óvó nénik sütötték rendületlenül az illatos palacsintát. Az eső szólt csak közbe, így az udvarra tervezett programok sorát a balatonkenesei rendőrkutyás bemutató zárta. Aztán a csoportokban folytatódott a móka egész délelőtt.

Minden évben azt kívánjuk, bárcsak többször lenne gyereknap… De ahol óvodások laknak, ott úgyis minden nap gyereknap a családban, nem igaz?

  • Magocskák - Gyereknap
  • Magocskák - Gyereknap
  • Magocskák - Gyereknap
  • Magocskák - Gyereknap
  • Magocskák - Gyereknap